Irma Wesselink

Mijn naam is Irma Wesselink. Als GZ-Psycholoog, cognitief gedragstherapeut en psychotraumatherapeut ben ik gespecialiseerd in de diagnostiek en behandeling van angst- en stemmingsklachten en traumagerelateerde problematiek. Ik heb jarenlange kennis en ervaring binnen de specialistische kinder- en jeugdpsychiatrie in het werken met kinderen, jongeren én volwassenen.

Vanaf 2021 ben ik werkzaam binnen het EC-TV te Groningen, waar we ons vooral richten op trauma en traumatisch verlies.
Samen met u ga ik op zoek naar de aard van uw problemen. Wat is er aan de hand, waardoor zijn problemen ontstaan of worden ze versterkt en wat zijn mogelijkheden om tot de gewenste veranderingen te komen. Hierbij staat een persoonlijke benadering en doelgerichte werkwijze centraal. De wijze waarop mensen denken, voelen, handelen en met elkaar omgaan wordt beïnvloed door persoonlijke eigenschappen in combinatie met omgevings- en gezinsfactoren en betekenisvolle (nare) ervaringen. Problemen ontstaan wanneer de balans tussen draagkracht en draaglast verstoord is.
Ik bied zorg op maat en geloof in de persoonlijke kwaliteiten en veerkracht van mensen om een nieuw evenwicht te vinden.  
  
 

Naast mijn werkzaamheden binnen het EC-TV geef ik supervisie aan GZ-psychologen en Cognitief Gedragstherapeuten in opleiding. Tevens ben ik als (hoofd) docent betrokken bij Onderwijsinstituut PPO in Groningen, binnen de Universitaire Postmasteropleiding tot GZ-psycholoog en tot Orthopedagoog Generalist. 

 Registraties

  • Orthopedagoog
  • Gezondheidszorgpsycholoog / supervisor (Lid NVGzP)
  • Cognitief gedragstherapeut  /  supervisor (Lid VGCt)
  • Psychotraumatherapeut (Lid NtVP)
  • EMDR Practitioner Europe (Lid VEN)